2017 november 22., szerda
Átalakított Fiadone Nyomtat Email
2009 július 28., kedd 19:03

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 20 dkg barna nádcukor
- 25 dkg ricotta*
- 25 dkg túró
- 5-6 szem nektarin
- 2 ek liszt
- 1 csipet só


A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a nádcukorral pár perc alatt krémes-habosra verem. Belekeverem a ricottát, a túrót, a sót és a lisztet. A fehérjéket kemény habbá verem, majd a túrós krémbe forgatok gyors mozdulatokkal 2 kanálnyit, a maradékot pedig óvatosan forgatom bele, ne törjem agyon a habot!  A nektarinokat vékony gerezdekre vágom és beleteszem a tésztába. Formába öntöm és 180 fokon 40-50 perc alatt megsütöm.

*első alkalommal ricottával készítettem, második alkalommal 50 dkg túróval, megmondom őszintén, én nem éreztem nagy különbséget a kettő között.

(Ízbolygó receptje alapján)