Csokoládés-fahéjas csillag Nyomtat
2008 december 15., hétfő 18:56
Hozzávalók:
A tésztához:
- 18 dkg porcukor
- 12 dkg darált mandula
- 12 dkg darált mogyoró
- 12 dkg nyers marcipánmassza
- 8 dkg olvasztott csokoládébevonó
- 10 dkg méz
- 2 tojásfehérje
- 1.5 dkg kakpor
- egy vaníliarúd kikapart belseje
- 2 g őrölt ahér

A tojásfehérjemázhoz:
- 2 tojásfehérje
- porcukor szükség szerint

valamint:
- 15 dkg mandula a tészta kinyújtásához

A tésztához összevegyítjük az összes hozzávalót, és mandulával beszórt deszkán kinyújtjuk.
A mázhoz a tojásfehérjéket sűrű, de semmiképpen sem habos masszává keverjük a porcukorral. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, és forró vízbe mártott csillagszurkálóval kiszurkáljuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Nem baj, ha a máz elszíneződik.
A kiszurkálás után megmaradt  tésztát ismét összedolgozzuk, kinyújtjuk és csillagokat szurkálunk belőle.