Cukrozott narancshéj

Hozzávalók:

  • narancshéj
  • víz
  • cukor
  • bónusz: csokoládé

A narancs lepucolt héját vízbe áztatjuk három napra, a vizet naponta egy-két alkalommal cseréljük le!
Harmadik nap vágjuk össze a narancshéjat apró kockákra vagy csíkokra (nem baj, ha rajta marad a fehér rész), tegyük föl vízben forrni. Ezt a vizet is öntsük le róla! Mérjük le a narancshéjat, és annyi cukrot oldjunk fel 2-3 dl vízben, amennyi a narancshéj súlya.
Főzzük, amíg a szirup el nem fő (ez legalább háromnegyed óra), majd ha kész, terítsük szét fémtálcán, amire előtte kristálycukrot szórtunk.
Vigyázzunk, ne égessük el a narancshéjat!
Citrom- és mandarinhéjból is készíthetjük.
Bónuszként olvasszunk fel csokoládét gőz fölött és abba mártogassuk meg a kész narancshéjat, rácson hagyjuk száradni.
(Mindmegette.hu receptje alapján)