Csokoládés-mandulás sütemény

Hozzávalók 3 adag tésztához:

  • 10 dkg csokoládébevonó
  • 3.5 dkg nyers marcipánmassza
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg puha vaj
  • egy vaníliarúd kikapart belseje
  • késhegynyi só
  • 6 tojásfehérje
  • 7 dkg cukor
  • 1.5 dkg étkezési keményítő
  • 14 dkg finomra darált mandula
  • 30 dkg kockára vágott cukorszirupban eltett narancshéj

A tésztához vízfürdőben megolvasztjuk a csokoládébevonót. A marcipánmasszát simára kidolgozzuk először egy tojássárgájával, majd a többivel habosra keverjük. A vajat kikeverjük a vaníliával, a sóval és a megolvasztott, d enem túl meleg csokoládéval.
A tojásfehérjét a cukorral és a keményítővel habbá verjük, majd mindhárom masszát összekeverjük. A mandulát a narancshéjjal összekeverjük, és a tésztához adjuk. Kivajazott és liszttel beszórt vagy sütőpapírral kibélelt őzgerincformákba öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

(A nagy csokoládéskönyvből)