Túrótorta

Hozzávalók:

  • 1.5 csomag babapiskóta
  • 5 dl tej
  • 1 rumaroma
  • 50 dkg túró
  • 1 cs. van. cukor
  • 1 kanál citromlé – 25 dkg porcukor
  • 3 egész tojás
  • 25 dkg margarin
  • 2 zacskó (12 lap) tortazselatin
  • gyümölcs
  • tortadara/színes reszelék/szeletelt mandula

A tortaforma alját telerakjuk babapiskótával és meglocsoljuk 1 dl tej és a rumaroma keverékével.

  1. tál: A túrót összetörjük, vaníliáscukorral és citromlével elkeverjük.
  2. tál: A porcukrot, a tojássárgáját és a margarint habosra keverjük.
  3. tál: 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A 3 tálat összekeverjük.

A 2 zacskó tortazselatint kevés vízzel összekeverjük csomómentesre, közben 4 dl tejet felforralunk és felengedjük a zselatinos vízzel. Forrón, ahogy felfort, mégegyet forralunk, majd langyosan a masszához keverjük.
A felét beleteszem a tortaformába, és apróra vágott gyümölcsöt szórok rá. Beborítom a másik felével, tetejére tortadarát vagy színes reszeléket, vagy gyümölcsdíszítést teszek.
Minimum 24 órát hagyom állni a hűtőben.

Ha nagyon „gazdag” túrótortát szeretnénk, verjünk habbá 3 dl tejszínt és adjuk a túróhoz.