Lúdláb torta

Hozzávalók:

  • 8 tojásos kakaós piskótatészta 20 cm-es tortaformában megsütve
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 4 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 üveg rumos meggy
  • 20 dkg étcsoki
  • 2-3 evőkanál olaj

A lisztből, a cukorból és a kakaóból a tejjel sűrű krémet főzünk, majd félretesszük kihűlni. (jótanács: a krémet kézi habverővel kevergessük, különben nagy valószínűséggel csomós lesz).
A margarint habosra keverjük, miközben apránként hozzáadjuk a csokikrémet, belekeverjük a leszűrt rumos meggyet.

A piskótát félbevágjuk, megkenjük a krémmel, a másik piskótát vágott felével felfelé tesszük a krémre*, az oldalán kinyomódott krémet elkenjük, a tortát rácsra tesszük. (alá egy tálcát vagy papírt teszünk).

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, és rácsorgatjuk a piskótára. Egy hosszú késsel elsimítjuk a csokit a piskótán, hagyjuk lefolyni az oldalán, azt is elkenjük, kipótoljuk.

Hűvös helyre tesszük, hogy a csoki megdermedjen. (nekem egy éjszakát állt, de gondolom, ehhez néhány óra is elegendő).
A maradék krémet nyomózsákba tesszük, a torta tetejét rózsákkal és esetleg maradék meggyszemekkel díszítjük.

*bátrabbak próbálkozhatnak úgy is, hogy nem tesznek a tetejére piskótát, hanem a krémre öntik a csokoládét. Én nem mertem.