Linzertészta (alap)

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaniliás cukor

A lisztet kimérem, átszitálom (fontos!), hozzáadom a felkockázott margarint, az átszitált porcukrot és a maradék hozzávalókat. Összegyúrom* (én a robotgépemmel szoktam, de ha nem elég erős a motorja, akkor inkább kézzel). Folpackba csomagolom, és a hűtőbe teszem kb. 1 órára. Lisztezett deszkán/asztalon kinyújtom és a recept további utasításai szerint felhasználom. (almás pite, ishler, linzerkoszorú, stbstbstb)

190 fokos, enyhén gőzös sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.

*eleinte úgy érzi az ember, hogy nem sikerült, mert csak morzsálódik, morzsálódik, de nem szabad feladni, ha tovább gyúrod, egyszercsak összeáll az egész. Tuti 🙂