Erdei gyümölcsös mascarpones torta

Hozzávalók:

  • 25 dkg Hobbits keksz (nálam csokis volt)
  • 8 dkg vaj (nálam 10 dkg volt és „elbírta”)
  • 50 dkg mascarpone
  • 6 dl tejszín
  • porcukor ízlés szerint
  • 2 cs zseléfix
  • 1 cs erdei gyümölcsmix

A torta oldalára:

  • szeletelt mandula/piskótamorzsa/babapiskóta félbevágva

A kekszet az aprítógépben „megdaráltam”, a vajat megolvasztottam és hozzákevertem, majd belenyomkodtam egy tortaformába, 10 percig sütöttem kb. 180 fokon.
A tejszínt habbá vertem, közben hozzáadtam a zseléfixet, a porcukrot. Óvatosan hozzákevertem a mascarponét.
Amikor a torta „alja” kihűlt, beleöntöttem a krém felét, rá a gyümölcsmixet, majd a maradék krémet. Nálam egy éjszakát pihent a hűtőben, de az eredeti recept szerint 3-4 óra is elég neki.

Tálalás előtt díszítettem.

(Fakanál receptje)