Orosz húsvéti kalács

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 egész tojás + 1 a kenéshez
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg margarin (vaj) olvasztva – só
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor + 1-2 dkg a díszítéshez
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg mandula + 1 dkg a díszítéshez

A lisztet összekeverjük a tejjel és az élesztővel.
Ha megkelt, beletesszük a tojásokat, az olvasztott vajat, a sót, a mazsolát, cukrot, rumot és a mandulát.
Jól kidolgozva 1.5-2 órát kelni hagyjuk.
Megfonjuk, tojással megkenjük, cukorral, mandulával meghintjük és kizsírozott tepsiben sárgásbarnára (tűpróbáig) sütjük.