Madeleine

Nagyon egyszerű, bár kicsit pepecs, de isteni finom!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, majd robotgéppel nagyon habosra keverjük a tojásokat meg a cukrot. A citrom héját a cukros tojásba reszeljük, fakanállal beleforgatjuk az átszitált lisztet és óvatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat.

A kész tésztát 10-15 percre a hűtőbe tesszük – addig a madeleine formákat kivajazzuk (ha szilikon, akkor nem kell) – majd belekanalazzuk a horpadásokba és 10-15 perc alatt előmelegített, 190 fokos sütőben megsütjük.

Kb 18 darab lesz belőle, de én még dupla adag alatt nem úsztam meg. 🙂

(Stahl Judit receptje)