Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1-2 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- kb. 50 dkg magozott meggy
A tojások habját csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a túrót a tojások sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vanílás pudingport, a van. cukrot, a kristálycukorot és a tojások felvert habját.
Tepsibe öntjük, tetejére meggyet teszünk és 170-180 fokon kb. 60 percet (tűpróbáig) sütjük.
Megj.: Ennek a sütinek a „különlegessége” számomra abban rejlik, hogy a lisztet pudingporral helyettesítjük.
Szezontól függően a meggy természetesen bármilyen süteménnyel helyettesíthető, csak akkor a gyümölcs édességének megfelelően kell a kristálycukor mennyiségén változtatni.