VKF XVIII. forduló – Túrós-meggyes süti

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1-2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • kb. 50 dkg magozott meggy

A tojások habját csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a túrót a tojások sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vanílás pudingport, a van. cukrot, a kristálycukorot és a tojások felvert habját.

Tepsibe öntjük, tetejére meggyet teszünk és 170-180 fokon kb. 60 percet (tűpróbáig) sütjük.

Megj.: Ennek a sütinek a „különlegessége” számomra abban rejlik, hogy a lisztet pudingporral helyettesítjük.
Szezontól függően a meggy természetesen bármilyen süteménnyel helyettesíthető, csak akkor a gyümölcs édességének megfelelően kell a kristálycukor mennyiségén változtatni.