Átalakított Fiadone

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 20 dkg barna nádcukor
  • 25 dkg ricotta*
  • 25 dkg túró
  • 5-6 szem nektarin
  • 2 ek liszt
  • 1 csipet só

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a nádcukorral pár perc alatt krémes-habosra verem. Belekeverem a ricottát, a túrót, a sót és a lisztet. A fehérjéket kemény habbá verem, majd a túrós krémbe forgatok gyors mozdulatokkal 2 kanálnyit, a maradékot pedig óvatosan forgatom bele, ne törjem agyon a habot! A nektarinokat vékony gerezdekre vágom és beleteszem a tésztába. Formába öntöm és 180 fokon 40-50 perc alatt megsütöm.

*első alkalommal ricottával készítettem, második alkalommal 50 dkg túróval, megmondom őszintén, én nem éreztem nagy különbséget a kettő között.

(Ízbolygó receptje alapján)