Hozzávalók:
- 35 dkg margarin/vaj
- 25 dkg porcukor
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 1 tk. sütőpor
- 1 tábla csoki (elhagyható)
A margarint a porcukorral habosra keverem, egy másik edényben kimérem a száraz hozzávalókat és apránként a cukros margarinhoz adagolom.
Fél órára hűtőbe száműztem a keveréket, majd sütőpapíros tepsire kis golyókat formáltam, amit aztán villával lelapítottam.
200 fokon kb. 10 percig sütöm, majd hagytam kihűlni és csak ezután vettem le a sütőpapírról.
Ha kicsit tovább sül, akkor sincs gond, annyi történik, hogy nem puha lesz a keksz, hanem kicsit keményebb.
Ha nagyon extrát szeretnénk, akkor a csokit olvasszuk meg gőzben, és a kihűlt kekszek alját kenjük meg vele. (Enélkül is nagyon finom )
(Okostojás receptje)