Töltött kifli pizzatésztából

Hozzávalók:
A pizzatésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl olaj
  • 0.5 dl tej

A töltelékhez:

  • 2 vékony szál kolbász
  • 3-4 paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma (lehet több is)
  • oregano
  • bazsalikom
  • ketchup (az eredeti receptben 2 kis paradicsomkonzerv szerepelt)
  • olívaolaj
  • 20 dkg vékonyra vágott sonka

A tetejére:

  • 1 tojás a kenéshez
  • 15 dkg reszelt sajt

Az elmorzsolt élesztőre rászórjuk a sót, ráöntjük az olajat és a tejet, majd hozzáadjuk a lisztet. Letakarva egy órát pihentetjük. (nekünk a suliban úgy tanították, hogy az élesztő és a só ne keveredjen, mert nem kel meg a tészta, de itt ilyesmi nem történt).
Az egy óra pihenő alatt megpucoljuk a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, a fokhagymát pucolás után fokhagymanyomón áttörjük, az előmelegített olivaolajon megfuttatjuk, hozzátesszük az oreganot és a bazsalikomot, majd a vékony karikákra vágott kolbászt. A megpucolt paradicsomokat és a paradicsompürét(ketchupot) is beleöntjük, összeforraljuk. A sonkát kockázzuk és csak a végén adjuk hozzá.

A tésztát 8 részre osztom, mindegyiket kerek formára nyújtom és 8 háromszöget vágok belőlük. Megtöltöm a töltelékkel és egy kis kanál vajjal, majd a tetejét megkenem tojással, megszórom sajttal és mehet a sütőbe. 200-220 fokon kb 30 percig sütöm.

(A receptet manka blogjában találtam.)