Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 30 dkg darált tepertő
- 10 dkg margarin
- 4-5 csipetnyi só
- 4-5 kávéskanál őrölt bors (ízlés szerint)
- 70 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva meleg helyen felfuttatjuk. A tepertőt a margarinnal, a liszttel, a sóval és a borssal összemorzsoljuk, majd beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt.
Összegyúrjuk, és legalább egy órát állni hagyjuk. (én ez idő alatt 2x meghajtogattam a tésztát)
Az egy óra leteltével kinyújtjuk, kiszaggatjuk, kicsit pihentetjük, tojással bekenjük és 20-25 perc alatt 230 fokos, gőzös sütőben megsütjük.