MálnaleGvár

Hozzávalók:

  • 5.5 kg málna
  • 1.5 csomag quittin 3:1
  • 37.5 dkg cukor
  • 7 üveg (3-5 dl

A málna leGvárrá formatálása június végén, július elején aktuális.

A málnát alaposan megmossuk, kiválogatjuk.
(Természetesen az üvegek már a szárítóban száradnak, az eperlekvárnál leírtak szerint :)))

a) Lehet úgy is csinálni, hogy a málnát a botmixerrel összetörjük (alaposan), és sűrű szövésű műanyag tésztaszűrőn átpaszírozzuk, majd lemérjük.
b) De lehet úgy is, hogy a paradicsompasszírozó legsűrűbb szűrőjén áttekerjük a málnát, majd lemérjük.(ez a kézkímélőbb megoldás)

Mérés után hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű cukrot, forrásig főzzük, majd beletesszük a cukrot és még 5 percig forraljuk.
Ezután üvegekbe tesszük, folpackkal lezárjuk, csipetnyi szalicilt teszünk rá, újságpapírba csomagoljuk és eltesszük az ágyneműtartóba 🙂

2-3 nap múlva ezeket az üvegeket is felcímkézzük, illetve kis kendőket szabunk a fedőre és díszítjük.