SárgabarackleGvár

Hozzávalók:

  • 5 kg sárgabarack
  • 3 tasak quittin
  • 90 dkg cukor
  • 5 db 720 ml-es üveg +1 db 3 dl-es üveg
  • szalicil
  • folpack

A sárgabarackot július második felében érdemes eltenni.

A sárgabarackot alaposan megmosom (én nem hámozom meg), botturmix-szal összenyomkodom, hozzáadom a quittint, elkeverem és nagy lángon forrásig főzöm. Ezután hozzáadom a cukrot, alaposan elkeverem, és még 5-6 percig forralom.
Üvegekbe szedem, a tetejére folpackot teszek, arra egy csipetnyi szalicilt, lezárom, pár pillanatra fejrefordítom, majd száraz dunsztban az ágyneműtartóba dugom.
2-3 nap múlva előveszem, a folpack felesleges részeit levágom, az üveg tetejét sárgabarack mintás anyaggal és – lehetőség szerint – sárga színű madzaggal díszítem, felcímkézem.