Csokis keksz

Hozzávalók:

  • 35 dkg margarin/vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg kakaó
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tábla csoki (elhagyható)

A margarint a porcukorral habosra keverem, egy másik edényben kimérem a száraz hozzávalókat és apránként a cukros margarinhoz adagolom.
Fél órára hűtőbe száműztem a keveréket, majd sütőpapíros tepsire kis golyókat formáltam, amit aztán villával lelapítottam.
200 fokon kb. 10 percig sütöm, majd hagytam kihűlni és csak ezután vettem le a sütőpapírról.
Ha kicsit tovább sül, akkor sincs gond, annyi történik, hogy nem puha lesz a keksz, hanem kicsit keményebb.

Ha nagyon extrát szeretnénk, akkor a csokit olvasszuk meg gőzben, és a kihűlt kekszek alját kenjük meg vele. (Enélkül is nagyon finom )

(Okostojás receptje)