Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 14 dkg porcukor
- 2.5 dkg kakaópor
- 1 dkg vaníliás cukor
- csipet só
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- lekvár
- zsírpapír (nem sütőpapír)
- olvasztott csokoládé
A tésztához a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egymás után hozzáadjuk a tojásokat. Keverés mellett beleszitáljuk a lisztet.
A tepsit zsírpapírral kibéleljük, és 8-as fejjel ellátott nyomócsővel (nagyobb lyukú) egymástól megfelelő távolságra kis félgolyókat nyomunk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
A kész darabokat a papíron hagyjuk (nem fordítjuk meg őket). A süteményekre felmelegített lekvárt kenünk/nyomunk, összeállítjuk.
Olvasztott csokoládét csorgatunk rá (vékonyan) díszítésként.
(A nagy csokoládékönyv receptje alapján)