Mogyorós-narancsos keksz Nyomtat
2008 július 30., szerda 01:12
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg puha vaj
- 30 dkg cukor
- 1 narancs
- 1 tojás
- 15 dkg mogyoró

A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban a vajat a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a tojást és azzal is alaposan kikeverem. A narancs héját belereszelem a vajas keverékbe, majd a narancs felének levét belecsurgatom a tálba és újra átkeverem a robotgéppel.
A mogyorót durvára töröm.
A liszt és a mogyoró 1/3-át beszórom a vajas tálba és fakanállal jól átkeverem. Ezután hozzáöntöm a maradék lisztet, mogyorót, és kézzel összegyúrom a tésztát. Az elkészült tésztát fél órára a hűtőbe teszem.

Ha letelt a fél óra, a tésztából 4 cm átmérőjű golyókat formálok, és sütőpapíros tepsire teszem őket, kellő távolságra egymástól. Kézzel (vagy egy pohár aljával) kicsit lenyomkodom a golyókat, és berakom a sütőbe. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütöm.

(Stahl Judit receptje)