Csilis-csokis fagyi Nyomtat
2009 július 24., péntek 17:00

Hozzávalók:

- 10 dkg étcsokoládé
- 1.5 dl tej
- 2 apró, piros csilipaprika
- 3 tojássárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 4.5 dl tejszín

A csokit nagyobb darabokra tördeltem, majd a tejjel együtt lábosba öntöttem. Kis lángon kevergetve megolvasztottam a csokit. Apróra vágtam a csilit (ha csípősen szeretnénk, akkor magokkal, ha nem, akkor a magokat távolítsuk el)
Habosra kevertem a cukrot a tojások sárgájával.
Lábosban, kis lángon forráspontig melegítettem a tejszínt a csokis tejjel és a csilivel, majd állandó kevergetés közben, egyenletes sugárban hozzáöntöttem a tojásos cukorhoz.
Visszaöntöttem a lábosba, s folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig felfőztem.

Amikor elkészült, teljesen kihűtöttem.
Fagyigépbe öntöttem, és hagytam a gépet dolgozni.

(Vicki Smallwood: Fagylaltok könyve alapján)