Csokoládéfagylalt

Hozzávalók:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1.5 dl tej
  • 3 dl tejszín

Apróra tördelem a csokit és félreteszem. Keverőtálban habosra keverem a cukrot és a tojássárgáját.
Kis lángon forráspontig melegítem a tejszínt a tejjel, majd állandó keverés közben, egyenletes sugárban a tojásos cukorhoz öntöm. Visszaöntöm a lábosba, folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg besűrűsödik.
Amikor elkészült, félrehúzom, hozzákeverem az apróra tördelt csokoládét.
Addig keverem, míg teljesen felolvad és elkeveredik a forró krémben.

Kihűtöm, majd a fagyigépbe öntve hagyom a gépet dolgozni.

(Vicki Smallwood: Fagylaltok könyve alapján)