Hozzávalók:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 4 tojássárgája
- 5 dkg kristálycukor
- 1.5 dl tej
- 3 dl tejszín
Apróra tördelem a csokit és félreteszem. Keverőtálban habosra keverem a cukrot és a tojássárgáját.
Kis lángon forráspontig melegítem a tejszínt a tejjel, majd állandó keverés közben, egyenletes sugárban a tojásos cukorhoz öntöm. Visszaöntöm a lábosba, folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg besűrűsödik.
Amikor elkészült, félrehúzom, hozzákeverem az apróra tördelt csokoládét.
Addig keverem, míg teljesen felolvad és elkeveredik a forró krémben.
Kihűtöm, majd a fagyigépbe öntve hagyom a gépet dolgozni.
(Vicki Smallwood: Fagylaltok könyve alapján)