Szalonnás-sajtos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10-12 szelet bacon
  • olaj
  • 1 tojás
  • 3/4 bögre tej
  • 1 és 3/4 bögre liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt
  • 1/csésze ropogós, mogyorós müzli

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Nagy serpenyőben, közepes lángon pirítsuk ropogósra a szalonnát. Csepegtessük le a zsírját (erre még szükségünk lesz), és ha szükséges, egészítsük ki annyi olajjal, hogy 5 ek. zsíradékunk legyen. Egy kis tálban keverjük össze a szalonna zsírját, a tojást és a tejet. Törjük apróra a ropogós szalonnát és tegyük félre.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Készítsünk mélyedést a keverék közepébe, öntsük bele a tojásos keveréket, és keverjük össze. Az a jó, ha csomós a massza. Adjuk hozzá a szalonnát, a sajtot és a müzlit. Kanalazzuk a masszát kikent (vagy papírral bélelt) muffinformába, de csak 3/4 részig töltsük meg őket.

Süssük 15-20 percig, azonnal vegyük ki a formákból és süteményrácsra téve hűtsük ki őket.

(A sütés bibliája c. könyvből)