Hozzávalók:
- 1.5 csomag babapiskóta
- 5 dl tej
- 1 rumaroma
- 50 dkg túró
- 1 cs. van. cukor
- 1 kanál citromlé – 25 dkg porcukor
- 3 egész tojás
- 25 dkg margarin
- 2 zacskó (12 lap) tortazselatin
- gyümölcs
- tortadara/színes reszelék/szeletelt mandula
A tortaforma alját telerakjuk babapiskótával és meglocsoljuk 1 dl tej és a rumaroma keverékével.
- tál: A túrót összetörjük, vaníliáscukorral és citromlével elkeverjük.
- tál: A porcukrot, a tojássárgáját és a margarint habosra keverjük.
- tál: 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A 3 tálat összekeverjük.
A 2 zacskó tortazselatint kevés vízzel összekeverjük csomómentesre, közben 4 dl tejet felforralunk és felengedjük a zselatinos vízzel. Forrón, ahogy felfort, mégegyet forralunk, majd langyosan a masszához keverjük.
A felét beleteszem a tortaformába, és apróra vágott gyümölcsöt szórok rá. Beborítom a másik felével, tetejére tortadarát vagy színes reszeléket, vagy gyümölcsdíszítést teszek.
Minimum 24 órát hagyom állni a hűtőben.
Ha nagyon „gazdag” túrótortát szeretnénk, verjünk habbá 3 dl tejszínt és adjuk a túróhoz.