Csokoládés-fahéjas csillag

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 18 dkg porcukor
  • 12 dkg darált mandula
  • 12 dkg darált mogyoró
  • 12 dkg nyers marcipánmassza
  • 8 dkg olvasztott csokoládébevonó
  • 10 dkg méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1.5 dkg kakpor
  • egy vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 g őrölt ahér

A tojásfehérjemázhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • porcukor szükség szerint

valamint

  • 15 dkg mandula a tészta kinyújtásához

A tésztához összevegyítjük az összes hozzávalót, és mandulával beszórt deszkán kinyújtjuk.
A mázhoz a tojásfehérjéket sűrű, de semmiképpen sem habos masszává keverjük a porcukorral. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, és forró vízbe mártott csillagszurkálóval kiszurkáljuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Nem baj, ha a máz elszíneződik.
A kiszurkálás után megmaradt tésztát ismét összedolgozzuk, kinyújtjuk és csillagokat szurkálunk belőle.