Mexikói forró csokoládé

A tejet felfőzzük a vaníliával, 10 percig érni hagyjuk, majd a vaníliarudat kivesszük, hosszában felvágjuk, belsejét kikaparjuk és elkeverjük a csokoládéval s a vízzel.
Habverővel a forró tejhez vegyítjük, és erőteljes mozdulatokkal verjük, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon. A csili húsát nagyon apróra összevágjuk és a mézzel, valamint a sóval az italba keverjük.
Forrón tálaljuk.

(A Nagy csokoládékönyvből)

Hozzávalók:

  • 3/4 liter tej
  • egy vaníliarúd
  • 27 dkg összetört mexikói csokoládétallér (helyettesíthető 12 dkg cukorral elkevert 12 dkg kakaóporral)
  • 1/4 liter víz
  • 1/2 kimagozott csili
  • 3 evőkanál méz
  • csipet só