Ünnepi gyümölcssaláta

Hozzávalók:

  • vegyes gyümölcs (ananász, meggy, barack)
  • rum (ízlés szerint),
  • mazsola, dió, mandula
  • gesztenyepüré
  • vanília puding/almahab*

A gyümölcsöket leszűrjük/kimagozzuk, meglocsoljuk a rummal, hozzáadjuk a mazsolát, diót/mandulát, és ennek a keveréknek a felét egy tál aljára terítjük. Rányomjuk/reszeljük a gesztenyepürét, rá a gyümölcs másik felét, majd a tetejére vaníliapudingot/almahabot teszünk.
1 napig hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

*almahab: 3-4 almát megfőzünk, vagy megsütünk, meghámozzuk, áttörjük, kevés porcukorral édesítjuk. 2 tojásfehérjével addig verjük, míg könnyű, habos, fehér nem lesz. Néhány csepp citromlével ízesítjük.