Gundel-torta |
2009 július 28., kedd 18:39 | |||
A piskótához: - 8 tojás - 15 dkg kristálycukor - 6 dkg liszt - 7.5 dkg darált dió - 3 dkg mandula - 7.5 dkg olvasztott csokoládé A krémhez: - 40 dkg magas kakaótartalmú csokoládé - 40 dkg tejszín - 5 dkg marcipánmassza A bevonáshoz: - 20 dkg csokoládé - 2 dl olaj A tojássárgáját 5 dkg kristálycukorral habosra keverem, a maradék 10 dekával a tojásfehérjét felverem. A tojássárgájás részhez hozzáadom az olvasztott csokoládét. A fehérjébe belekeverem a csokis-tojássárgájás masszát, végül a lisztet, diót, mandulát. Tortaformába töltve 190 fokon megsütöm. A krémhez a tejszínt felforralom. A csokoládét - gőzfürdőben - megolvastom. Ha a tejszín forr, belekeverem a csokoládét. Pár pillanatig még főzöm, majd kihűtöm. A torta töltése előtt kihabosítom. A marcipánmasszát kerekre nyújtom, de kisebbre, mint a tortaforma. Az alső szeletre ráhelyezem a marcipánt és rákenem a csokikrémet. Erre jön a következő piskótalap, majd újból csokikrém. Végül ráhelyezem az utolsó lapot. A bevonáshoz használt olvasztott csokoládéhoz olajat keverek. Egyenletesen eloszlatom a tetején és hagyom, hogy lecsorogjon a csoki a torta és a tortaforma közé. Lehúzzuk róla a formát és az oldalán is szépe egyenletesen eloszlatom a mázt. (Tv-paprika receptje)
|