Szalonnás-sajtos muffin |
2008 december 03., szerda 23:58 | |||
- 10-12 szelet bacon - olaj - 1 tojás - 3/4 bögre tej - 1 és 3/4 bögre liszt - 4 evőkanál cukor - 1 evőkanál sütőpor - 1 bögre reszelt cheddar sajt - 1/csésze ropogós, mogyorós müzli Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Nagy serpenyőben, közepes lángon pirítsuk ropogósra a szalonnát. Csepegtessük le a zsírját (erre még szükségünk lesz), és ha szükséges, egészítsük ki annyi olajjal, hogy 5 ek. zsíradékunk legyen. Egy kis tálban keverjük össze a szalonna zsírját, a tojást és a tejet. Törjük apróra a ropogós szalonnát és tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Készítsünk mélyedést a keverék közepébe, öntsük bele a tojásos keveréket, és keverjük össze. Az a jó, ha csomós a massza. Adjuk hozzá a szalonnát, a sajtot és a müzlit. Kanalazzuk a masszát kikent (vagy papírral bélelt) muffinformába, de csak 3/4 részig töltsük meg őket. Süssük 15-20 percig, azonnal vegyük ki a formákból és süteményrácsra téve hűtsük ki őket. (A sütés bibliája c. könyvből)
|