2017 október 19., csütörtök
60-40-20
2008 szeptember 13., szombat 08:28
Nem, ez nem egy legújabb közvéleménykutatás eredménye, az ideális alkatról, sokkal inkább az egyik nagy kedvencem fő hozzávalóinak mennyisége. Ami nem más, mint a linzertészta.

Azért (is) szeretem nagyon, mert sokféleképpen felhasználható, a mélyhűtőben általában mindig van egy (fél)adag, amit váratlan helyzetekben remekül hasznosíthatok.

Tegnap átfutott az agyamon, hogy nincs kizárva, ma egy kisebb átjáróház lesz nálam, tehát sütni kellene valamit (ha meg mégsem lesz átjáróház, hazaviszem holnap az Apukámnak).

Most a sokféle felhasználási lehetőség közül a linzerkoszorúra esett a választásom.

Remélem, a vendégeknek is ízleni fog

Add a comment
 
Nem nyugszik :)
2008 szeptember 06., szombat 20:39
Hiába tettem le a nagyesküt, hogy részemről a Nagy Nyári Befőzőprojekt befejeződött, azóta sikerült elraknom egy kevés paradicsomlevet is.
És felesleges volt azzal hitegetni a környezetemet, hogy a szilvára rá sem fogok nézni, ezt a fogadalmat is sikerült megszegnem

A héten névnapi köszöntés apropóján nagyinál jártunk, aki isteni szilvásgombóccal várt minket. Mivel épp előző nap próbálkoztam életemben először a szilvásgombóc saját készítésével, természetesen ezt  a témát is tüzetesen körbejártuk.

És akkor nagyi szájából elhangzott a varázsmondat:
- Végülis a szilvásgombócot is el lehet rakni télire.

Ami persze tök logikus, hisz üzletben is lehet kapni, de nekem eddig ez nem jutott eszembe...

Nagyi szerint annyit kell csinálni, hogy megfőzöm a gombócot, kihűtöm, lefagyasztom, aztán amikor kell, akkor hagyom kiolvadni, majd a frissen pirított  zsemlemorzsában megforgatom és mikróban megmelegítem.

Így esett, hogy a mai napom a szilvásgombóc és a sárgabaracklekváros-mákos gombóc főzésének, fagyasztásának szentelődött.

Úgy érzem, télen már nem fogok éhen halni....


Add a comment
 
Kölcsönrecept
2008 augusztus 31., vasárnap 19:38
Ana receptblogjában találtam egy leírást, hogyan tehetünk el uborkasalátának valót télre gyorsan és egyszerűen.

Tökéletes recept, nálam csak annyi a változtatás, hogy számszerűsítettem a hozzávalók mennyiségét.

Add a comment
 
Nem tökéletes
2008 augusztus 30., szombat 16:58

Én sem vagyok tökéletes.
Ma szekrényt pakoltam, hogy a sok finomság kényelmesen elférjen a helyén, és  szomorúan tapasztaltam, hogy 7 üveg őszibarackbefőtt felforrt.
Nem tudom miért, nem tudom, mit rontottam el, de nem adom fel, jövőre újra próbálkozom :)

Viszont a szekrényben tökéletes a rend

tokeletes_rend1.jpg tokeletes_rend2.jpg


Add a comment
 
A VKF-ről
2008 augusztus 24., vasárnap 19:29
Elég régóta olvasok gasztroblogokat, össze-vissza mindenfelé
Ha nem felejtem el, vagy olyan témát találok, a VKF-et is nyomon követem.

Most pedig találtam egy olyan kiírást, ami nekem való,  úgyhogy bátor lépésre szántam el magam, jelentkeztem az egyik receptemmel.

Mert játszani jó!

Add a comment
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 Következő > Utolsó >>

Lap 13/17