2017 november 22., szerda
Linzertészta (alap) Nyomtat Email
2008 szeptember 13., szombat 09:08

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
- 1 citrom reszelt héja
- vaniliás cukor

A lisztet kimérem, átszitálom (fontos!), hozzáadom a felkockázott margarint, az átszitált porcukrot és a maradék hozzávalókat. Összegyúrom* (én a robotgépemmel szoktam, de ha nem elég erős a motorja, akkor inkább kézzel). Folpackba csomagolom, és a hűtőbe teszem kb. 1 órára. Lisztezett deszkán/asztalon kinyújtom és a recept további utasításai szerint felhasználom. (almás pite, ishler, linzerkoszorú, stbstbstb)

190 fokos, enyhén gőzös sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.

*eleinte úgy érzi az ember, hogy nem sikerült, mert csak morzsálódik, morzsálódik, de nem szabad feladni, ha tovább gyúrod, egyszercsak összeáll az egész. Tuti

linzerteszta1.jpg linzerteszta2.jpg