2017 november 17., péntek
Almás pite Nyomtat Email
2008 október 04., szombat 15:46
almaspite.jpg Hozzávalók:
- 1 adag linzertészta
- 2 kg alma
- fahéj
- sárgabaracklekvár
- kevés cukor
- tojás a kenéshez
- 4-5 dkg darált dió

A linzertésztát kb. 60-40%-ban ketté osztom, az almát megpucolom és lereszelem.
A tepsit kibélelem sütőpapírral. A tészta kisebbik felét kinyújtom, beleteszem a tepsibe és a sütőbe tolom, félig megsütöm. Amikor kiveszem a sütőből, a felforrósított baracklekvárral megkenem, rászórom az időközben ledarált diót.

A reszelt almát (én reszelés után nem szoktam ízesíteni) kinyomkodom, ráteszem a tésztára, tetejét megszórom fahéjjal és egy kevés kristálycukorral, majd a linzertészta másik felével beborítom.

Az egész tojással megkenem a tetejét, villával kicsit megszurkálom, hogy a tészta teteje ne repedjen szét sütés közben a gőztől, majd a villával vékonyan átlós csíkokat húzok rá.

Visszateszem a sütőbe és 180 fokon megsütöm.

A szeletelést még melegen végezzük el, különben a tészta törni fog!

almaspite1.jpg almaspite2.jpg almaspite3.jpg almaspite4.jpg
almaspite5.jpg almaspite6.jpg almaspite7.jpg almaspite8.jpg