Cukrozott narancshéj |
2008 november 30., vasárnap 14:54 | |||
Hozzávalók: A narancs lepucolt héját vízbe áztatjuk három napra, a vizet naponta egy-két alkalommal cseréljük le!
Harmadik nap vágjuk össze a narancshéjat apró kockákra vagy csíkokra (nem baj, ha rajta marad a fehér rész), tegyük föl vízben forrni. Ezt a vizet is öntsük le róla! Mérjük le a narancshéjat, és annyi cukrot oldjunk fel 2-3 dl vízben, amennyi a narancshéj súlya. Főzzük, amíg a szirup el nem fő (ez legalább háromnegyed óra), majd ha kész, terítsük szét fémtálcán, amire előtte kristálycukrot szórtunk. Vigyázzunk, ne égessük el a narancshéjat! Citrom- és mandarinhéjból is készíthetjük. Bónuszként olvasszunk fel csokoládét gőz fölött és abba mártogassuk meg a kész narancshéjat, rácson hagyjuk száradni. (Mindmegette.hu receptje alapján)
|