2017 november 22., szerda
Mexikói forró csokoládé Nyomtat Email
2008 november 30., vasárnap 22:10
Hozzávalók:
- 3/4 liter tej
- egy vaníliarúd
- 27 dkg összetört mexikói csokoládétallér (helyettesíthető 12 dkg cukorral elkevert 12 dkg kakaóporral)
- 1/4 liter víz
- 1/2 kimagozott csili
- 3 evőkanál méz
- csipet só

A tejet felfőzzük a vaníliával, 10 percig érni hagyjuk, majd a vaníliarudat kivesszük, hosszában felvágjuk, belsejét kikaparjuk és elkeverjük a csokoládéval s a vízzel.
Habverővel a forró tejhez vegyítjük, és erőteljes mozdulatokkal verjük, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon. A csili húsát nagyon apróra összevágjuk és a mézzel, valamint a sóval az italba keverjük.
Forrón tálaljuk.

(A Nagy csokoládékönyvből)