2008 december 03., szerda 23:42 |
 |
Hozzávalók: |
- 25 dkg vaj - 14 dkg porcukor - 2.5 dkg kakaópor - 1 dkg vaníliás cukor - csipet só - 2 tojás - 20 dkg liszt - lekvár - zsírpapír (nem sütőpapír) - olvasztott csokoládé |
A tésztához a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egymás után hozzáadjuk a tojásokat. Keverés mellett beleszitáljuk a lisztet. A tepsit zsírpapírral kibéleljük, és 8-as fejjel ellátott nyomócsővel (nagyobb lyukú) egymástól megfelelő távolságra kis félgolyókat nyomunk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
A kész darabokat a papíron hagyjuk (nem fordítjuk meg őket). A süteményekre felmelegített lekvárt kenünk/nyomunk, összeállítjuk. Olvasztott csokoládét csorgatunk rá (vékonyan) díszítésként.
(A nagy csokoládékönyv receptje alapján)
|