2017 november 22., szerda
Fehércsokis sárgabarackos zabpehelysüti Nyomtat Email
2008 december 07., vasárnap 21:09
Hozzávalók:
- 18 dkg puha vaj vagy margarin
- 0.5 bögre kristálycukor és világosbarna cukor
- 1 tojás
- 1 bögre finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2.5 bögre zabpehely
- 1+2/3 bögre fehércsokoládé csepp vagy -darabka
- 3/4 bögre aszalt sárgabarack, feldarabolva

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat, a kristálycukorral és a barna cukorral. Alaposan dolgozzuk bele a tojást is. Keverjük hozzá a lisztet és a dszódabikarbónát, majd a zabpelyhet, a csokoládécseppeket és az aszalt sárgabarackot. Gyúrjunk 1-1 púpos teáskanálnyi masszából golyókat, amelyeket helyezzünk kikenetlen sütőlapra, elegendő helyet hagyva közöttük, mert szét fognak terülni.

Süssük 7-9 percig, vagy amíg világosbarnára nem pirul. Ne süssük túl! Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tegyük át a süteményeket a sütőlapról rácsra. Várjuk meg, míg teljesen kihűl.

(A sütés bibliája c. könyvből)