2017 november 22., szerda
Csokoládés-mandulás sütemény Nyomtat Email
2008 december 07., vasárnap 21:48

Hozzávalók 3 adag tésztához:
- 10 dkg csokoládébevonó
- 3.5 dkg nyers marcipánmassza
- 6 tojássárgája
- 10 dkg puha vaj
- egy vaníliarúd kikapart belseje
- késhegynyi só
- 6 tojásfehérje
- 7 dkg cukor
- 1.5 dkg étkezési keményítő
- 14 dkg finomra darált mandula
- 30 dkg kockára vágott cukorszirupban eltett narancshéj

A tésztához vízfürdőben megolvasztjuk a csokoládébevonót. A marcipánmasszát simára kidolgozzuk először egy tojássárgájával, majd a többivel habosra keverjük. A vajat kikeverjük a vaníliával, a sóval és a megolvasztott, d enem túl meleg csokoládéval.
A tojásfehérjét a cukorral és a keményítővel habbá verjük, majd mindhárom masszát összekeverjük. A mandulát a narancshéjjal összekeverjük, és a tésztához adjuk. Kivajazott és liszttel beszórt vagy sütőpapírral kibélelt őzgerincformákba öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

(A nagy csokoládéskönyvből)