2017 november 22., szerda
Málnás csokoládékarika Nyomtat Email
2008 december 07., vasárnap 21:55
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg lereselt csokoládébevonó
- 10 dkg pirított, darált mogyoró
- késhegynyi só
- egy citrom reszelt héja

A töltelékhez:
- 20 dkg málnalekvár

A bevonathoz:
- 20 dkg olvasztott tejcsokoládé-bevonó

A díszítéshez:
- 10 dkg karamellizált mogyoró

A tészta valamennyi hozzávalóját jól összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1-2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű gyűrűket szurkálunk ki belőle (a gyűrű közepén 2 cm-es legyen a lyuk). Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 12 perc alatt világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A málnalekvárt levágott sarkú zacskóba töltjük, és a gyűrűk felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a süteményeket. Tetejüket olvasztott tejcsokoládé-bevonóba merítjük, karamellizált mogyoróval díszítjük.

(A nagy csokoládékönyvből)