2017 november 22., szerda
Pisztáciás marcipán Nyomtat Email
2008 december 15., hétfő 17:52
Hozzávalók:
- 30 dkg marcipánmassza
- 9 dkg finomra darált pisztácia
- 3 cl maraschino
- csokoládébevonó
- félbevágott pisztácia a díszítéshez

A marcipánmasszát összedolgozzuk a finomra darált pisztáciával és hozzáadagoljuk a likőrt is. A lapot elnyomkodjuk, majd letakarjuk sütőpapírral és a közepe felől indulva sodrófával kinyújtjuk. Kb. 12 mm magasra nyújtjuk.
Lehúzzuk róla a felső papírt és vékonyan bekenjük csokoládébevonóval. Hagyjuk megdermedni.

A marcipánlapot a csokoládés felületével lefelé borítjuk és csíkokra, majd négyzetekre vágjuk, pisztáciával díszítjük és hagyjuk kissé megszáradni.