2017 november 22., szerda
Mandulás sütemény marcipánnal Nyomtat Email
2008 december 15., hétfő 18:46
Hozzávalók:
- egy adag csokoládés-mandulás alapmassza
- 30 dkg nyers marcipánmassza
- porcukor

A marcipánmasszát porcukorral beszórt deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, letakarjuk fóliával és befagyasztjuk. A fagyott marcipánlapot kis kockákra vágjuk, beszórjuk liszttel és lazán összerázzuk.
A fölösleges mennyiséget visszatesszük a mélyhűtőbe, a pillanatnyilag felhasználandót pedig hűtőszekrényben olvasztjuk ki, hogy hideg maradjon, de ne fagyott, így könnyen tudjuk a tésztába keverni.
Fagyott kockákat nem ajánlatos használni, mert hatására a tészta vajtartalma megkeményedne és a massza sokat veszítene a térfogatából.A kész süteményt kb 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. Díszítésként porcukrot szitálunk rá.