2017 november 22., szerda
Narancsos csokoládékoszorú Nyomtat Email
2008 december 18., csütörtök 23:17
Hozzávalók:
A tésztához:
- 12 dkg csokoládébevonó
- 15 dkg vaj
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 7 tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg finomra darált mandula
- 10 dkg piskótamorzsa

A töltelékhez:
- 10 dkg nyers marcipánmassza
- 4 cl narancslé
- 2 cl cointreau
- 7 g apróra vágott cukrozott narancshéj

A díszítéshez:
- 5 dkg baracklekvár
- sötét csokoládforgács, fehér csokoládérudacskák

- 22 cm átmérőjű koszorúforma


A csokoládébevonót vízfürdőben megolvasztjuk és 30 fokra lehűtjük, majd habosra keverjük a vajjal, a vaníliával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és a masszához adjuk. A mandulát elkeverjük a morzsával, majd a tésztába melírozzuk. A formát kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, beletöltjük a masszát és felszínét elsimítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig (tűpróba) sütjük. A kész tésztát egy éjszakán át pihentetjük.

A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat. A koszorút három lapra vágjuk és megtöltjük. Tetejét bekenjük forró baracklekvárral. Ha kihűlt, csokoládforgácsokkal és fehér rudacskákkal díszítjük.