2017 november 22., szerda
Fehércsokis joghurttorta Nyomtat Email
2009 február 18., szerda 22:17
Fehércsokis joghurttorta Hozzávalók: A bevonathoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 bögre cukor
- 2 lágyan felvert tojás
- 20 dkg natúr joghurt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 9 dkg fehér csokoládé
- 1 evőkanál tejszín
- 1-2 evőkanál fehér csokoládé reszelék a tálaláshoz*

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kavargassuk, míg sima nem lesz. Hagyjuk kicsit kihűlni.

Tegyük egy edénybe a lisztet, sütőport, cukrot, tojást, joghurtot, valamint a vajat, s 5 percig - vagy míg a massza egynemű nem lesz - verjük.
Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd alaposan keverjük össze.

Öntsük a tésztát egy kivajazott, 24 cm-es gyűrűformába. 180 fokon 50 percig (tűpróbáig) süssük.
Hagyjuk a süteményt 5 percig a formában állni, majd borítsuk tortarácsra és hagyjuk kihűlni.

A bevonathoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, adjuk hozzá a tejszínt*/. A bevonattal kenjük be a torta tetejét és az oldalait, majd szórjuk meg a reszelt fehér csokoládéval.

*a maradék fehér csokit úgy fordítjuk, hogy a sima fele legyen felfelé, és zöldséghámozóval "megpucoljuk".

**ha a csokoládé olvadás után "darabos", egy kevés vajat/margarint adjunk hozzá (akár többször is) és kevergessük, amíg újra folyékony nem lesz.

(Gabula András-Halmos Monika: Csokoládés csodák c. könyvéből)

Fehércsokis joghurttorta1.jpg Fehércsokis joghurttorta2.jpg Fehércsokis joghurttorta3.jpg
Fehércsokis joghurttorta4.jpg Fehércsokis joghurttorta5.jpg Fehércsokis joghurttorta6.jpg Fehércsokis joghurttorta7.jpg