2017 november 22., szerda
Krémes Nyomtat Email
2009 március 29., vasárnap 21:42
kremes.jpg Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg Ráma margarin
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál ecet
- csipetnyi só
Krém:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 9 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1.2 liter víz  (tej)
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Kicsit nagyobbra, mint a tepsi alja, ugyanis sülés közben kissé összeugrik a tészta.
Ráemeljük a megfordított tepsire, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük őket.
A kinyújtott nyers lapot villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodhat.
Gyorsan sül, kb. 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó.

A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel (tejjel) csomómentesre keverjük.
Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban (fazékban) 1 liter vizet (tejet) forralunk, ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük.

Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig.
Rengeteg krém lesz belőle!
Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudingos masszával, ugyanis telis-tele lesz az edény krémmel!

A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet.
A felső lapot (amelyik szebbre sikeredett) szépen felkockázzuk, és így tesszük a tetejére, amikor már a krém kihűlt.
A kockák mentén felszeleteljük, s jól megszórjuk vaníliás porcukorral.

(Nassoló receptje)
Krémes Krémes Krémes
Krémes Krémes Krémes Krémes