2017 november 22., szerda
Meggyes linzer (Crostada di visciole) Nyomtat Email
2009 május 17., vasárnap 15:05
Meggyes linzer Hozzávalók:
- fél adag linzertészta
- 40 dkg meggy
- 30 dkg cukor
- 2 szegfűszeg
- 1 fahéjrúd
- tejszínhab, ízlés szerint
A meggyet megmossuk és kimagozzuk, 15 dkg cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjrúddal együtt egy lábasban felfőzzük, és kb 10 percig lassan forraljuk. Kidobjuk a szegfűszeget és a fahéjat. (Hogy ne kelljen vadászni, egy teatojásba szoktam belerakni a fűszereket és azt lógatom a meggyhez, egy mozdulattal kivehető, ha már nincs rá szükség)

1 evőkanál lisztet hideg vízzel kikeverünk, és besűrítjük vele a forrásban lévő meggyet. Hagyjuk kihűlni.

Összegyúrjuk a linzertésztát, kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A tészta kétharmadát lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába téve pereme is legyen. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeveréses sütő 155 fok)

A meggyet a tésztára simítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval tetszőleges formájúra vágjuk, majd elrendezzük a meggy tetején. A sütőben kb. 35 percig sütjük.
Porcukorral meghintve, ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Meggyes linzer Meggyes linzer Meggyes linzer