2017 szeptember 25., hétfő
Csokis keksz Nyomtat Email
2009 augusztus 22., szombat 12:35
Hozzávalók:

- 35 dkg margarin/vaj
- 25 dkg porcukor

- 35 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 1 tk. sütőpor
- 1 tábla csoki (elhagyható)

A margarint a porcukorral habosra keverem, egy másik edényben kimérem a száraz hozzávalókat és apránként a cukros margarinhoz adagolom.
Fél órára hűtőbe száműztem a keveréket, majd sütőpapíros tepsire kis golyókat formáltam, amit aztán villával lelapítottam.
200 fokon kb. 10 percig sütöm, majd hagytam kihűlni és csak ezután vettem le a sütőpapírról.
Ha kicsit tovább sül, akkor sincs gond, annyi történik, hogy nem puha lesz a keksz, hanem kicsit keményebb.

Ha nagyon extrát szeretnénk, akkor a csokit olvasszuk meg gőzben, és a kihűlt kekszek alját kenjük meg vele. (Enélkül is nagyon finom )

(okostojás receptje)