2017 november 22., szerda
Erdei gyümölcsös mascarpones torta Nyomtat Email
2009 szeptember 20., vasárnap 19:24
Mascarponés gyümölcstorta Hozzávalók:

- 25 dkg Hobbits keksz (nálam csokis volt)
- 8 dkg vaj (nálam 10 dkg volt és "elbírta")
- 50 dkg mascarpone
- 6 dl tejszín
- porcukor ízlés szerint
- 2 cs zseléfix
- 1 cs erdei gyümölcsmix

A torta oldalára:
- szeletelt mandula/piskótamorzsa/babapiskóta félbevágva

A kekszet az aprítógépben "megdaráltam", a vajat megolvasztottam és hozzákevertem, majd belenyomkodtam egy tortaformába, 10 percig sütöttem kb. 180 fokon.
A tejszínt habbá vertem, közben hozzáadtam a zseléfixet, a porcukrot. Óvatosan hozzákevertem a mascarponét.
Amikor a torta "alja" kihűlt, beleöntöttem a krém felét, rá a gyümölcsmixet, majd a maradék krémet. Nálam egy éjszakát pihent a hűtőben, de az eredeti recept szerint 3-4 óra is elég neki.

Tálalás előtt díszítettem.

(Fakanál receptje)
Mascarponés gyümölcstorta Mascarponés gyümölcstorta