2017 július 21., péntek
Ropogós rebarbara fagyi Nyomtat Email
2010 július 14., szerda 16:42
Rebarbarafagyi Hozzávalók: opcionális:
- 40 dkg rebarbara
- 1 evőkanál + 5 dkg kristálycukor
- 4 tojássárgája
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 5 dkg sütőporos liszt
- 4 dkg vaj
- 4 dkg nádcukor
ha nincs kedvünk ezzel bajlódni,
bármilyen kekszmorzsa is megteszi.
A rebarbarát megmostam, és nagyobb darabokra vágtam. Tepsire tettem, megszórtam egy evőkanálnyi kristálycukorral, és ráöntöttem egy evőkanál vizet.

Kb. 15 percig sütöttem, majd félretettem kihűlni.

Keverőtálban habosra kevertem a tojások sárgáját a cukorral. Kis lángon felmelegítettem a tejet + a tejszínt, majd állandó keverés közben hozzáöntöttem a tojásos cukorhoz. Folyamatosan főztem, amíg besűrűsödött.

A sütőporos lisztet összemorzsoltam a vajjal, amíg olyan állaga nem lett mint a zsemlemorzsának. Hozzáadtam a nádcukrot, előmelegített sütőben, sütőpapírral borított tepsi 10-15 percig sütöttem.

Összekevertem a kihűlt rebarbarát a tojásos krémmel, majd elkészítettem a fagylaltot, az utolsó 2-3 percben hozzáadtam a "vajas tészta" egy részét.

A maradékot tálaláskor szórtam a fagyi tetejére.

 

(Vicki Smallwood: Fagylaltok könyve alapján)