2017 november 22., szerda
Aszalt sárgabarackos bonbon Nyomtat Email
2010 szeptember 11., szombat 19:10
bonbon004.jpg Hozzávalók 15 darabhoz:
- kb. 15 dkg étcsokoládé
- 6-7 darab aszalt sárgabarack
- narancslikőr (vagy valami jófajta alkohol)

A barackot apró darabokra vágom, majd felöntöm a narancslikőrrel, hogy ellepje. Állni hagyom 1-2 órát (vagy egy éjszakát).
A csokit felolvasztom, szilikonecsettel kikenem a formát. Hűtőbe teszem, hogy megdermedjen, majd mégegyszer átkenem, biztos, ami biztos:)
Ha a második kenés is megdermedt, beleteszem a barackdarabokat (én egy kevés likőrt is öntöttem rájuk), majd lezárom az olvasztott csokival. Részemről ez is 2x történt meg.
Megint megy a hűtőbe, aztán ha tutira megdermed, lehet ügyeskedni a formából való kiszedéssel. Nekem kicsit göröngyös lett a teteje (alja), így egy éles késsel óvatosan megfaragtam, hogy megálljon.

bonbon006.jpg bonbon007.jpg