2017 november 22., szerda
Mákos-almás pite Nyomtat Email
2011 szeptember 25., vasárnap 10:43
Mákos-almás pite Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg mák
- 10 dkg finomliszt
- 1 doboz natúr joghurt (175 g)
- fél csomag sütőpor
- 12 dkg cukor
- csipet só
- 1 tojás
- 8 dkg margarin - megolvasztva
A töltelékhez:
- 50 dkg alma
- 1 ek margarin
- csipet fahéj
- csipet szegfűszeg
- 2-3 ek. méz

Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd a margarinnal, a mézzel, és a fűszerekkel megpároljuk.

A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel simára kavarjuk, és egy lisztezett-margarinozott formában (helyettesíthető sütőpapírral is!!) a felét elsimítjuk.
A tölteléket még melegen a tésztára borítjuk, majd a tészta másik felét elkenjük rajta.
Nem baj, ha nem borítja be az almát a tészta.
180 fokon 20 percig, majd 160 fokra mérsékelve készre sütjük.


Megjegyzés: Szerintem ez egy elég kis adag, egy 20x20-as jénaiban sütöttem meg, de aki normál tepsiben süti, nyugodtan duplázza meg az adagot.

(Nők Lapja Konyha 2011 szeptemberi száma alapján)

Erősen gondolkodtat az ötlet, hogy a lisztet is lecseréljem mákra - így legalább lisztérzékenyek is megkóstolhatják