2017 november 24., péntek
Sajtos roló Nyomtat Email
2008 június 15., vasárnap 14:34
sajtos rolo Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 dkg só
- 0,01 dl ecet
- 1,25 dl víz
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk (az eredeti recept úgy szól, hogy kell csinálni vajas részt meg előtésztát, de ez nekem sose jön össze, úgyhogy mindent összegyúrok - esetleg több liszt mehet, amennyit a folyadék után felvesz), hűtőben 20-25 percig pihentetjük, kinyújtjuk, majd egyszer szimplán és egyszer duplán hajtogatjuk.

Újabb 20-25 perces pihentetés, aztán megint szimplán majd duplán hajtogatjuk. Újabb pihenő.
Kb. 6 mm vékonyra nyújtani a tésztalapot, megkenni tojással, 2 cm-es csíkokra vágni és feltekerni a sajtosroló csőre.(Fordulónál fedje kicsit az előzőt). Újabb tojáskenés, és 240 fokos, enyhén gőzös sütőben megsütni.
Ha nincs kedved vacakolni vele, akkor vegyél a boltban egy csomag leveles tésztát, nyújtsd ki, kend le, csavard fel, megint lekenés, aztán sütés. :)

Sajtkrém:
- 0,5 l tejszín
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg vaj/margarin
- 0.05 dkg só
- 8 tojássárgája

A vaj kivételével az összes hozzávalót összekeverni, nyílt lángon állandó keverés mellett felfőzni. Kihűteni, és vajjal kihabosítani. Nyomózsákba tölteni és a karikákat megtölteni vele.